Screeningsundersøgelse for campylobacter i vand

6 Referencer

1. Baserisalehi M., Bahador N., Augustine S.K., Al-Mahdi A.Y., Kapadnis B.P. (2004) Enhanced recovery and isolation of campylobacter spp. from water using a novel device. Journal of Applied Microbiology 2004, 96, 664-670.)

2. Keener K.M., Bashor M.P., Curtis P.A., Sheldon B.W., Kathariou S., 2004. Comprehensive review of campylobacter and poultry processing. Comprehensive reviews in food science and food safety vol 3, 105-106.

3. Livsmedels Verket, 2002 rapport 10: Riksprojekt 1 – 2000 Campylobacter i kött och vatten.

4. http://wm.cfsan.fda.gov

5. (FDA/CFSAN BAM – Campylobacter Bacteriological Analytical Manual Online, March 2001 chapter 7).

6. Miljøprojekt nr. 786, 2003, Miljøstyrelsen Undersøgelse for patogener i udvalgte vandværker.

7. http://www.rki.de

8. www.dfvf.dk

9. www.food.gov.uk: FDA

10. www.idamiljo.dk : Sundhedsmæssige aspekter af bakteriologisk forurening, Kaare Mølbak SSI, 2003

11. www.sva.se, zoonosrapport 2003

12. www.slv.se

13. www.vetinst.no, zoonoserapport 2003

14. Zoonose Nyt, 1997, 4 udg., nr. 2

 



Version 1.0 Marts 2006, © Miljøstyrelsen.