Miljøstyrelsens Miljøredegørelse 2005

6 Miljøstyrelsens miljøpåvirkninger

Miljøstyrelsen påvirker med sin virksomhed det omgivende miljø både direkte og indirekte.

6.1 De direkte miljøpåvirkninger

Miljøstyrelsens drift giver anledning til direkte miljøpåvirkninger i form af:

  • Ressourceforbrug af papir, el, vand og varme
  • Emissioner af CO2 fra forbruget af el og varme og fra vores transport til og fra møder
  • Produktion af forskellige typer affald: papir, pap, glas, elektronik affald, andet brandbart affald
  • Indkøb og forbrug af f.eks. elartikler, it- udstyr og kontormøbler

Der fastsættes mål for de direkte miljøpåvirkninger i Kvalitets- og Miljøhandlingsplanen.

6.2 De indirekte miljøpåvirkninger

Miljøstyrelsens miljøpåvirkninger er ikke kun de direkte miljøpåvirkninger ved vores daglige drift. Som myndighed på miljøområdet påvirker vi miljøet indirekte gennem vores produktion af miljølove, bekendtgørelser, vejledninger, politiske oplæg, afgørelser, projekter, strategier, handlingsplaner, ny viden, svar til Folketinget, formidlingsaktiviteter, forhandlingsresultater, tilskudsbevillinger mv. Det er væsentligt, for vores miljøpåvirkninger, at kvaliteten af vores arbejde er så høj som mulig. Kvaliteten af vores miljøarbejde påvirkes af mange faktorer f.eks. vores ledelse og planlægning, vores kompetencer og det psykiske arbejdsmiljø i styrelsen.

Miljøstyrelsen fastsætter hvert år institutionsmål for vores indsats og dermed for vores indirekte miljøpåvirkninger på en række væsentlige områder. Institutionsmålene afrapporteres i en årsrapport (bilag 2).

Herudover fastsættes der også mål i miljøhandlingsplanen for de indirekte miljøpåvirkninger. Figuren nedenfor viser, hvor der opsættes mål for de direkte og indirekte miljøpåvirkninger, og hvor de evalueres.

Figuren viser, hvor der opsættes mål for de direkte og indirekte miljøpåvirkninger, og hvor de evalueres

Miljømålsætningerne for de direkte - og indirekte miljøpåvirkninger omfatter de aktiviteter, der er beskrevet i afsnit 2. Der defineres ikke miljømålsætninger for lagret på Prags Boulevard, fordi der ikke er produktion og dermed ingen indirekte miljøpåvirkninger. De direkte miljøpåvirkninger i form af varme- og elforbrug fra lagret er minimale (se bilag 1) og det vurderes derfor at der ikke er forbedringsmuligheder. Såfremt der sker ændringer i aktiviteterne på Prags Boulevard, vil det blive vurderet, om det er relevant at opsætte miljømål.

I afsnit 7 redegøres for udviklingen i miljøpåvirkningerne og i afsnit 8 evalueres årets indsatser.

 



Version 1.0 December 2006, © Miljøstyrelsen.