Miljørigtig overfladebehandling af metaller og plast/strong>

1 Indledning

Screening af BREF-dokumentet "Best Available Techniques for the Surface Treatment of Metals and Plastics", September 2005, har til formål at identificere BAT-anbefalinger og oplysninger,  hvor der kan være afvigelser i forhold til normal administrativ praksis i Danmark.

Notatet er opdelt i to sektioner. I første sektion identificeres, hvilke processer i BREF-dokumentet, der findes i Danmark, og hvilke processer der ikke findes i Danmark. Endvidere anføres en kort beskrivelse af branchen - dens produktionsforhold og produktionsstørrelse.

I anden sektion er BAT-løsninger i BREF-dokumentet analyseret for at identificere de BAT-anbefalinger, hvor der kan være den ovenfor omtalte afvigelse. For disse BAT-anbefalinger er problemstillingen nærmere diskuteret med forslag til, hvordan man kan håndtere disse uoverensstemmelser. I flere tilfælde har vi fundet, at der var behov for en uddybning og præcisering af BAT-anbefalingen og dens konsekvenser, selv om der tilsyneladende ikke har været en direkte modstrid med administrativ praksis.

Tabellen i bilag 1 er en oversigt over relevante BAT-løsninger, med en kort beskrivelse af hver enkelt BAT-løsning samt en udpegning af de BAT-løsninger, hvor der kan være problemer i forhold til administrativ praksis i Danmark.

 



Version 1.0 Januar 2007, © Miljøstyrelsen.