Dialogbaseret miljøsamarbejde, regionale miljønetværk organiseret i Key2Green og nye tilsynstrukturer efter kommunalreformen

2 Aktiviteter

I det følgende kapital gennemgås projektets aktiviteter.

2.1 Formidling af erfaringer og værktøjer

Formidlingen vedrørende erfaringer og værktøjer omfatter aktiviteterne 1, 2 og 3.  De konkrete aktiviteter lå inden for den ramme, som blev aftalt på et indledende møde med to af de tre de nyudnævnte direktører fra de tre nye statslige miljøcentre med industritilsyn, d.v.s. Roskilde, Odense og Århus, som fandt sted allerede i 2006.

I region Syd og region Sjælland, blev den overordnede ramme for formidlingen af erfaringer og værktøjer, nærmere præciseret i et samarbejde mellem de enkelte miljøcentre, og de miljønetværk, der har medlemmer i det område der tilsynsmæssigt dækkes af henholdsvis Miljøcenter Odense og Miljøcenter Roskilde.

I forhold til region Midtjylland og Miljøcenter Århus, spillede Key2Green en større rolle, fordi ønsket fra Miljøcenter Århus var et møde med fokus på Key2Greens kemikaliestyringsarbejde og KEMIguiden.

Af hensyn til de nyetablerede Miljøcentre, blev møder først afholdt i anden halvdel af 2007. Møderne fandt sted som følger:

25.06.07  Miljøcenter Odense
21.09.08  Miljøcenter Roskilde
03.12.07  Miljøcenter Århus

Formidlingen af værktøjer og erfaringer, tog således sit afsæt i de lokale netværk og de konkrete ønsker fra de tre involverede miljøcentre. Indholdet af de enkelte møder blev dermed temmelig forskelligt, hvilket fremgår af programmerne for de tre faglige arrangementer .

2.2 Fornyelse af www.key2green.dk

Med henblik på at gøre det nemmere og mere synligt for alle med interesse for netværksarbejdet, blev Key2Greens hjemmeside www.key2green.dk i løbet af foråret 2008 gennemgribende fornyet.

2.2.1. Fælles workshop

Den 11. december 2007, blev der afholdt en fælles workshop, med deltagelse af koordinatorer og Key2Greens rådsmedlemmer. Hovedformålet med workshoppen var dels at gøre status over de enkelte netværkssituation efter strukturreformen, de første erfaringer med samarbejde med de nye samarbejdsmuligheder i forhold til de statslige miljøcentre og regionerne, samt identificere den fremtidige kurs.

2.2.2. Støtte til udvikling af nye netværk

Det var forudset at der i kølvandet på strukturreformen ville opstå oplagte muligheder for at danne nye netværk, enten aktivt eller proaktivt. Evt. støtte skulle tage form af et skræddersyet tilbud om gennemgang af de metoder og værktøjer som eksisterende netværk benytter sig af.

 



Version 1.0 Juni 2009, © Miljøstyrelsen.