Statistik for hjemmekompostering 2001

Forord

Notatet ”Statistik for hjemmekompostering 2001” er en statistisk opgørelse af udbredelsen og omfanget af hjemmekompostering i Danmark. Statistikken er en fortsættelse af tidligere års statistikker på området. Statistik for hjemmekompostering 2001 er forfattet som et selvstændigt notat. Tidligere er statistikken blevet offentliggjort som en del af ”Behandling af organisk affald fra husholdninger m.v.”.

Formålet med statistikken er at tilvejebringe et datagrundlag, der løbende kan anvendes af Miljøstyrelsen og kommunerne til vurdering af omfanget og udviklingen af hjemmekompostering af organisk madaffald.

Denne statistik er én ud fire statistikker, der udarbejdes inden for området ”Organisk affald”. De fire statistikker er:

  • Statistik for behandling af organisk affald fra husholdninger
  • Statistik for hjemmekompostering
  • Statistik for madaffald
  • Statistik for jordbrugsmæssig anvendelse

Udarbejdelsen af statistikkerne er finansieret af Miljørådet for Renere Produkter under projektrammen ”Statistikker og materialestrømsanalyser for udvalgte områder”.

Udover statistikkerne inden for ”Organisk affald” udarbejdes følgende tilsvarende notater under projektrammen:

  • Statistik for glasemballage
  • Statistik for plastemballage
  • Statistik for returpapir og -pap

Endvidere udarbejdes der et notat, der opgør det samlede emballageforbrug i Danmark. Notatet ”Emballageforsyningen i Danmark 2001” opgør en række forsyningstal, der anvendes i de andre statistiknotater.

Notaterne under projektrammen ”Statistikker og materialestrømsanalyser for udvalgte områder” er udarbejdet af en proje ktgruppe bestående af Econet AS, Teknologisk Institut og Miljøteknisk Rådgivning med Econet som den projektansvarlige organisation.

Claus Petersen og Martin Kielland har været udførende på ”Statistik for hjemmekompostering 2001”.