| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste |
Produktorienteret miljøindsats i landbrugssektoren - forudsætninger
4 Referencer
Agri contact (1994): "Maskinstationsbaseret omfordeling og udnyttelse af gylle ved nedfældning i græsmarker", Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen, nr. 35, 1994.
Andelsbladet (1997): "Danske gartnere appellerer til den politiske forbruger", Andelsbladet nr. 13, 1997
Anonym (2001): "Regelsæt for "Produktion i Balance" gældende for brødkorn 2001/2002", DLG, 2001.
Arvola, A., Biel, A., Grankvist, G., Koivisto-Hursti, U., Larsson, M, Magnusson, M. & Sjödén, P. (2000): "Ekologiske livsmedel – kunsumenternas attityder, vanor och värderingar", Fakta Jordbruk nr. 16, 2000.
Bech, A. C. (1999): "Fokus på den økologiske forbruger", Levnedsmiddel Bladet Vol 37, nr.8, 1999.
Bech, A. C. (2002): "Forbrugertyper i Danmark", Food Market Norden, vol 8, nr. 3, september 2002.
Bech-Larsen, T. & Grunert K. G. (2001): "Konsumentscheidungen bei Vertrauenseigenschaften: Eine Untersuchung am Beispiel des Kaufes von ökologischen Lebensmitteln in Deutschland und Dänemark", Marketing ZFP 23(3), 2001
Bech-Larsen T.( endnu ikke publiceret): "Intern rapport om markedsanalyse af økologiske potteplanter", MAPP - Handelshøjskolen i Århus
Beckmann, S., Brokmose, S. & Lind, R. L. (2001): "Danske forbrugere og økologiske fødevarer", Handelshøjskolens Forlag, København, 2001
Bjerke, F.(1990): "Køb af økologiske produkter i Brugsen i Nrd. Frihavnsgade, Institut for Samfundsøkonomi og Planlægning", RUC, 1990
Bjørner, T. B., Hansen, L. G., Russell, C. S. & Olsen, T. (2002): "The Effect of the Nordic Swan Label on Consumers' Choice", AKF Forlaget, April 2002.
Bredahl, L. & Poulsen, C. S. (2002): "Perceptions of pork and modern pig breeding among danish consumers", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 2002
Bredahl, L., Grunert, K. G. & Brunsø, K. (1995): "Fødevarerelateret livsstil i Danmark", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 1995
Brunsø, K., Fjord, T. A. & Grunert, K. G. (2002): "Consumers' food choice and quality perception", MAPP – Handelshøjskolen i Århus, 2002
Carlson, K. & Sonesson, U. (2001): "Livscykelinventering av butiker – Data och metoder för att beräkna butikens roll vid LCA av livsmedel", SIK, Sverige, 2001
Christensen, H.W., Hauschild, M. & Rasmussen, E. (1996): "Miljøvurdering af produkter", UMIP publikation, Miljøstyrelsen og Dansk Industri, 1996.
Dalgaard, T., Halberg, N. & Fenger, J. (2000): "Simulering af fossilt energiforbrug og emission af drivhusgasser", FØJO rapport nr. 5, 2000
Danish Crown (2002): "Baggrund i Code of Practice", Danish Crown, April 2002, www.danishcrown.dk
Danish Crown (2002): "Code of Practice, Regelsæt for Danish Crown's svine- og soandelshavere", Danish Crown, April 2002, www.danishcrown.dk
Danmarks Statestik (2002): "Statistiske efterretninger, Miljø og Energi, Familiernes miljøvaner", August 2002.
Det Nationale Kompetenceregnskab (2002): "Nøglekompetencer - Forskerbidrag til Det Nationale Kompetenceregnskab", afsnittet "Natur- og miljøkompetence", Udenrigsministeriet, 2002
Direktoratet for FødevareErhverv (2002): "Tilskud til grønne regnskaber for jordbrugsbedrifter, Vejledning for ansøgningsrunden 2002", 2002
Eikard, U., Pedersen, A., Hermind, B. & Jørgensen, C. E. (1993): "Offentlig, grøn indkøbspolitik", Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen nr. 50, Miljøministeriet, 1993
Eskesen J. G. (1999): "Danske gartnerier og MPS", Gartneritidende uge 29-30, 2003.
Forbrugerrådet (1997): "Projekt Fremme af bæredygtige forbrugsvaner 1995-96, Endelig afrapportering", Forbrugerrådet, Maj 1997
Forbrugerstyrelsen (1999): "Mærkning – Mærkningsudvalgets redegørelse", Erhvervsministeriet, Juli 1999.
Frischknecht R., Hofstetter, P. & Menard M. (1996): "Ökoinventare für energiesysteme." Transporte und Bauprozesse, ETH Schweiz, 1996.
Fødevaredirektoratet (2000): "Årsberetning for kvalitetsmærkningen 1998-99", Ministeriet Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, 2000.
Goodlass, G., Halberg, N. & Verschuur, G. (2001): "Study on Input/Output Accounting Systems on EU agricultural holdings. Centre for Agriculture and Environment", Centre for Agriculture and Environment Utrecht, March 2001
Grunert, K. G., Skytte, H., Esbjerg, L. & Poulsen, C. S. (2002): "Dokumenteret kødkvalitet: Slutrapport", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 2002
Grunert, S. C. & Kristensen, K. (1992): "Den danske forbruger og økologiske fødevarer", ØKO Food I , MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 1992.
Grønhøj, A. (2002): "Miljøvenlig adfærd i familien: Et studie af familiemedlemernes involvering og sociale interaktion", Ph.d.-afhandling, Institut for Markedsøkonomi, Handelshøjskolen i Århus, 2002
Hansen, K. (2003): "Her er nøglen til et gigantmarked", Plus Process, no. 3, April, 2003.
Hansen, L.S. & Rasmussen, J.O. (1999): "Miljøfremmede stoffer i husdyrgødning", Miljøprojekt nr. 485, Miljøstyrelsen, 1999.
Hansen, M.B. (2003): "Hvem vil have en naturplan?", Jord og Viden, nr. 8, 2003.
Henriksen, L.H. et al.(1995): "Ammoniakfordampning fra landbruget", Miljøprojekt nr. 283. Miljøstyrelsen, 1995.
Holbeck, H., Tybirk, K. & Kjær, S.(2002): "Naturplaner I landbruget", Jord og Viden nr. 20, 2002.
Holm, B. Møller (1999): "Projekt Q-Byg –Maltbyg, kvalitets- og miljøkrav. Slutrapport", 1999.
Jensen, B. B., Sonne, A. M. & Harmsen, H. (2002): "Scenarier for fødevareindustrien år 2010: Del 1 Scenariekonstruktion og scenarier", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 2002
Jeppesen, L. F., Bredahl, L., Fjord, T. A., Grunert, K. G. & Bove, K. (2002): "Udviklingen på afsætningsmarkederne for dansk svinekød", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 2002
Jerkebring, K., Alarik, M., Odelros, Å., Hagström, E. & Larsson, L. (2002): "Växanda Marknad – det aktuella marknadsläget för ekologiska livsmedel", Ekologiska Lantbrukarna, Sverige 2002.
Johansen, K. & Poulsen, H.D. (2003): "Svins fosforudnyttelse", Grøn Viden, husdyrbrug nr. 30, 2003.
Juhl, H. J. & Poulsen, C.S. (2002): "Den forbrugerbaserede værdi af en mærkning med fokus på Svanemærket", MAPP - Handelshøjskolen i Århus, 2002
Juhl, H. J., Høg, E. & Poulsen, C. S. (2000): "Forbrugernes vurdering af nogle udvalgte kvalitetsmærkninger for hakket oksekød: Undersøgelsens design, gennemførelse og resultater", MAPP – Handelshøjskolen i Århus, 2000.
Jörgensen, C. (2001): "Prisbilding och efterfrågan på ekologiska livsmedel", Repport 2001:1, Svenska Livsmedelsøkonomiske Institutet, 2001.
Jørgensen, U. (2003): "Muligheder for forbedret kvælstofudnyttelse i marken",
Rapport udarbejdet som del af forberedelse af VMPIII, Dansk Jordbrugsforskning, 2003.
Knudsen, L. (2000): "Oversigt over muligheder for at opnå en forbedret kvælstofudnyttelse", Arbejdsrapport fra Danmarks JordbrugsForskning og Landskontoret for Planteavl, 2000
Knudsen P. E., Jensen M. J. & Chabert, A. (2003): "Evaluering af produktpanelerne, gennemført i 2001 af Oxford Research A/S." Arbejdsrapport nr. 13, Miljøstyrelsen 2003.
Knudsen, S. (1998): "Kvamilla- kvalitets- og miljøstyring i landbrugsbedrifter", Danske Mælkeproducenter" nr. 6/98, 1998
Kommisionen for de Europæiske Fælleskaber (2001): "En bæredygtig udvikling i Europa for en bedre verden: En EU-strategi for bæredygtig udvikling." Bruxelles, KOM (2001) 264 endelig, Maj 2001. Placering af Bruxelles?
Kommisionen for de Europæiske Fælleskaber (2001): "Miljø 2010: Vores fremtid, vores ansvar." Det 6. miljøhandlingsprogram for det Europæsiske Fællesskab 2001 - 2010. Europakommisionen, Luxenbourg, 2001.
Kommissionen for de Europæiske Fællesskaber (2001): "Grønbog om en integreret produktpolitik.", Bruxelles, KOM (2001) 68 endelig, Februar 2001
Kommissionen for de Europæiske Fællesskaber (2001): "Kommissionens Fortolkningsmeddelelse om Fællesskabets bestemmelser om offentlige kontrakter og mulighederne for at integrere miljøhensyn i offentlige kontrakter", Bruxelles, KOM 274 endelig, 2001
Kommissionen for de Europæiske Fællesskaber (2002): "Final Report, Evaluation of Environmental, Product Declaration Schemes", DG Environment, September 2002.
Kommunernes Landforening (2000): "Undersøgelse om økologisk omstilling – Resultater af spørgeskemaundersøgelse om anvendelse af økologiske fødevarer og økologisk omlægning af kosten i kommuner og amter", 2000.
Kramer, K. J. (2000): "Food Matters – On reducing energy use and greenhouse gas emissions from household food consumption", University Groningen, Holland, December 2000.
Kristensen, I.S. (1997): "N-overskud på kvægbedriften -afgrødevalg, belægning, produktionsniveau og udnyttelse af husdyrgødning. I: Driftsledelse, foderforsyning og kvælstofudnyttelse i frem.ti.dens kvægbrug". Intern Rapport nr. 91, Dansk Jordbrugsforskning, 1997.
Kyllingsbæk, A. et. al, (1999): "Teknologiske muligheder for reduktion af ammoniakfordampningen fra landbruget", Dansk Jordbrugsforskning, Høringsudgave, 1999.
Landbrugets Rådgivningscenter (1995): "Håndbog i miljø- og ressourcestyring på landbrugsbedrifter", 1. udgave, 1995.
Landbrugets Rådgivningscenter (1998): "Miljø- og ressourcestyring i landbruget", Slutrapport for delprojekt under Miljøstyring i den agroindustrielle sektor, 1998
Landbrugets Rådgivningscenter (1999): "Miljø- og ressourcestyring på landbrugsbedrifter 1994-98", Slutrapport, September 1999.
Landbrugets Rådgivningscenter (2000): "Udvikling af grønt regnskab for landbrugsbedrifter", Slutrapport, 2000.
Landbrugets Rådgivningscenter (2002): "Demonstationsprojekt vedrørende grønne regnskaber og kvælstofkontrakter", Slutrapport, December 2002
Landbrugets Rådgivningscenter (2002): "Grønt Regnskab – noget for dig", Informationsfolder, 2002.
Landbrugsraadet (1998): "Miljøstyring i den agroindustrielle sektor, hoved- og delprojekter", Projektrapport, Juni 1998.
Landbrugsraadet (2003): "Fra miljøstyring til produktorienteret miljøarbejde i fødevareindustrien", Folder, som forventes publiceret efteråret 2003, Landbrugsraadet
Landskontoret for Planteavl (1999): "Demonstrationsejendomme for bedre udnyttelse af husdyrgødning", Miljøprojekt nr. 468. Miljøstyrelsen, 1999.
Lenau, T., Fress, N.,Olsen, S.I., Willum, O., Molin, C. & Wenzel, H. (2002): "Miljørigtig udvikling i produktfamilier – en håndbog", Miljønyt nr. 67, Miljøstyrelsen, 2002.
Magnusson, M.K., Arvola, A. & Hursti, U. K. (2001): "Attitudes towards organic foods among Swedish consumers", British Food Journal Vol.103 No. 3, 2001
Miljø- og Energiministeriet (1995): "Cirkulære om miljø- og energihensyn ved statslige indkøb", Miljø- og Energiministeriet, 1995.
Miljøministeriet (2002): "Bekendtgørelse nr. 594 af 5. juli 2002, Bekendtgørelse om visse listevirksomheders pligt til at udarbejde grønt regnskab", 2002.
Miljøministeriet (2002): "Et Danmark i balance – Hvad skal der gøres?", Landsplanredegørelse 2002, Januar 2002.
Miljøstyrelsen (1994): "Offentlig grøn indkøbspolitik i amter og kommuner", Arbejdsrapport nr. 42, 1994.
Miljøstyrelsen (1996): "En styrket produktorinteret miljøindsats – et debatoplæg", Miljøstyrelsen, November 1996.
Miljøstyrelsen (1997): "Miljøvaredeklarationer", Arbejdsrapport nr. 47, 1997
Miljøstyrelsen (1997): "Status – Handlingsplan for offentlig "grøn" indkøbspolitik", 1997.
Miljøstyrelsen (1998): "Projekt Økologisk Rådgivningstjeneste", Journal nr. 128-0079, 1998.
Miljøstyrelsen (2000): "Miljødialog med kunder", Miljønyt nr. 46, 2000.
Miljøstyrelsen (2000): "Miljødialog med leverandører", Miljønyt nr. 48, 2000.
Miljøstyrelsen (2000): "Tilrettelæggelse af miljødialog", Miljønyt nr. 43, 2000.
Miljøstyrelsen (2003): "Vejledning om grønne regnskaber - til virksomheder og miljømyndigheder", Vejledning nr. 2, 2003.
Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (2003): "Grønt teknologisk fremsyn -om perspektivrige grønne teknologier med erhvervspotentioale.", Maj 2003
Møller, T. V. & Geer, T (1998): "En undersøgelse af danske forbrugeres informationsadfærd i forbindelse med valg af fødevarer – herunder økologiske fødevarer", Økologisk Landscenter, 1998.
Naturrådet (1999): "Natur og landbrug", Temarapport nr. 1, 1999.
Nielsen, A.H. & Kristensen, T. (2002): "Kvægbedriftens tilpasningsmuligheder og eksempler på præsentation af N-overskud og omsætning. I : Kvælstofbalancer på landbrugsbedriften –status og perspektiver", Intern rapport nr. 157, Dansk Jordbrugsforskning, 2002.
Noe, E., Halberg, N. & Reddersen, J. (2003): "Indicators of biodiversity and conservational wildlife quality on organic farms for use in farm management A multidisciplinary approach to indicator development and testing." Submitted, 2003.
Nordisk Ministerråd (2001): "Bæredygtig udvikling –En ny kurs for Norden", 2001
Olesen, J., Christensen H.W., Hein L.& Andreasen, M.M. (1996): "Miljørigtig konstruktion". Dansk Industri og Miljøstyrelsen, 1996.
Olesen, J.E. et al.(2001): "Kvantificering af tre tiltag til reduktion af landbrugets emission af drivhusgasser", markbrug nr. 48, Dansk Jordbrugsforskning, 2001.
Petersen, J. (2000): "Oversigt over muligheder for at opnå en forbedret kvælstofudnyttelse", Arbejdsrapport fra Danmarks Jordbrugs Forskning og Landskontoret for Planteavl, 2000.
Petersen, P.H. (2003): "Slutrapport for forskningsprojekt. Erfagrupper, rådgivning, efteruddannelse og demonstration" under Pesticidhandlingsplan
II." Direktoratet for FødevareErhverv, Fødevareministeriet, 2003.
Pommer, K. & Bech, P. (2001): "Håndbog i miljøvurdering af produkter – en enkel metode", Miljønyt nr. 58. Miljøstyrelsen, 2001.
Reddersen, J., Tybirk, K., Halberg, N. & Jensen, J. (1999): "Mere og bedre natur i landbrugslandet – dokumenteret grundlag for en ekstra indsats", Faglig rapport fra DMU, nr. 288, 1999.
Regeringen (2002): "Fælles Fremtid - udvikling i balance. Danmarks Nationale Strategi for bæredygtig udvikling", Miljøstyrelsen, Juni 2002
Regeringen (2002): "Indikatorrapport. Danmarks Nationale Strategi for bæredygtig udvikling. Fælles Fremtid – udvikling i balance", Miljøstyrelsen, August 2002
Regeringen (2003): "Grøn Markedsøkonomi - mere miljø for pengene", Miljøstyrelsen, April 2003.
Remmen, A. (2000): "Renere produkter – nye værktøjer, aktører og relationer." Orientering nr. 12, Miljøstyrelsen, 2000.
Remmen, A. (2002): "Kom godt i gang med livscyklustankegangen", Miljønyt, nr. 65, Miljøstyrelsen, 2002
Rom, H.B. (2002): "Ammoniak- og lugtemission fra stalde. Landbrugsstruktur og miljøforhold for svineproduktionen i Danmark", husdyrbrug nr. 43, Dansk JordbrugsForskning, 2002.
Rystedt (2003): "Danske gartnerier og MPS", Gartneritidende uge 4, 2003.
Schmidt, K. et. al (2000): "Håndbog i produktorienteret miljøarbejde", Miljønyt, nr. 53, Miljøstyrelsen, 2000.
Schmidt, K., Poulsen, P.B., & Schmidt, A. (2003): "Model til udpegning af fremtidige indsatsområder inden for Program for renere produkter", Miljøprojekt nr. 792, Miljøstyrelsen, 2003.
Sommer, S., Møller, H.B. & Petersen, S.O.(2001): "Reduktion af drivhusgasemission fra gylle og organisk affald ved biogasbehandling", husdyrbrug nr. 31, Dansk JordbrugsForskning, 2001.
Strukturdirekturatet (1999): "Aktionsplan II - Økologi i udvikling", Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, 1999.
Sørensen, J.T., Sandøe, P. & Halberg, N. (1998): "Etisk regnskab for husdyrbrug". Intern Rapport nr. 103, Dans JordbrugsForskning, 1998
Sørensen, S. Y. & Jensen, M. L. (2001): "Mens vi venter på de grønne indkøbere", Notat, Center for Alternativ Samfundsanalyse, 2001.
Thøgersen, J. (1995): "Forbrugeradfærdsundersøgelser med miljømæssigt sigte", Arbejdsrapport fra Miljøstyrelsen, nr. 1, 1995.
Torjusen, H. & Vittersø, G. (1998): "Bærekraftig matforbruk", SIFO-rapport 11, Statens Institut for Forbruksforskning, Norge, 1998.
Vanoppen, J., Verbeke, W. & Van Huylenbroeck, G. (2001): "Consumer motivation towards purchasing IP-labelled fruit through fram shops versus supermarkets", paper presented at the 71th EAAE Seminar, Zaragoza Spain, 19-20 april 2001.
Vringer, K. & Blok, K. (2000): "The energy requirement of cut flowers and consumer options to reduce it", Resources, conservation and recycling 28, Utrecht University, 2002.
Wegge, M. & Jensen, J.D. (2002): "Oversigt over eksisterende empiriske studier af fødevareefterspørgsel", Fødevareøkonomisk institut, Working Papaers no 12/02, 2002
Weidema, B.P. (2001): "Two cases of misleading environmental declarations due to system boundary choices". København, November 2001.
Weidema B.P. et.al (2002): "Produktorienteret miljøindsats i landbrugets primærproduktion. Vurdering af virkemidler", Arbejdsrapport nr. 19, Miljøstyrelsen, 2002.
Weidema, B.P.& Mortensen, B. (1995): "Forbrugernes mulighed for at ændre indkøb og tilberedning af fødevarer i en mere miljøvenlig retning." Instituttet for Produktudvikling, 1995.
Wier, M. & Smed, S. (2000): "Forbrug af økologiske fødevarer. Del 2: Modellering af efterspørgslen", DMA, Faglig rapport nr. 319, 2000.
| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste | | Top |
Version 1.0 April 2004, © Miljøstyrelsen.
|