Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i kunstige negle og neglehærdere

Forord

Projektet ”Kortlægning og sundhedsmæssig vurdering af kemiske stoffer i kunstige negle og neglehærdere” er udført i perioden april 2007 til november 2007.

Rapporten beskriver resultaterne af projektet, herunder kortlægning af produkter samt kemiske analyser og sundhedsmæssig vurdering af en række udvalgte produkter.

I projektet er kortlagt, hvilke produkter der findes på det danske marked inden for kategorierne neglehærdere og produkter til opbygning af kunstige negle. Udvalgte produkter blev analyseret for udvalgte indholdsstoffer. De potentielt allergifremkaldende indholdsstoffer, der blev fundet i højeste koncentrationer i produkterne, blev udvalgt til en sundhedsvurdering og efterfølgende risikovurdering.

Projektet er gennemført af DHI; Center for miljø og toksikologi med projektchef Dorthe Nørgaard Andersen som projektleder og ansvarlig for kortlægningen og den sundhedsmæssige vurdering. Jørgen Andersen fra Lantmännen Analycen har været ansvarlig for de udførte analyser. Konsulent Jette Rud Larsen og projektassistent Hanne Sørensen har bidraget til kortlægningen af produkterne, mens cheftoksikolog Karl-Heinz Cohr har bidraget i form af sparring undervejs og kvalitetssikring af projektet.

Projektet er finansieret af Miljøstyrelsen.

Projektet blev fulgt af en følgegruppe med følgende personer:

Magnus Løfstedt, Miljøstyrelsen (formand for følgegruppen)

Elisabeth Paludan, Miljøstyrelsen

Dorthe Nørgaard Andersen, DHI

 



Version 1.0 Juli 2008, © Miljøstyrelsen.