Forundersøgelse af madspild i Danmark 10 ReferencerADEME 2009: French national household waste characterisation survey Results 2007. AEA Energy and Environment, 2007: Resource use efficiency in food chains, Issue No1, Report to Defra. Approved food 2010: Approved food and drink. Brook Lyndhurst 2009: WR1204 Household Waste Prevention. Evidence Review: L3 m³-4(T) – Attitudes and Behaviours Food Waste. A report for Defra’s Waste and Resources Evidence Programme. Dagens Medicin 2008: Ung hospitalskok belønnes med sundhedsvæsenets initiativpris Danmarks statistik 2010: Statistikbanken Engström R., Carlsson-Kanyama A., 2004: Food losses in food service institutions - Examples from Sweden. Food losses in food service institutions Examples from Sweden Food Policy, Vol. 29, No 3 ETC/SCP 2010: Waste fact sheets. Austria Ettrup, B. & Bauer B. 2002: Kortlægning af affald i dansk dagligvarehandel. Miljøprojekt nr. 671. Miljøstyrelsen 2002 http://www2.mst.dk/udgiv/Publikationer/2002/ EU 2006: Environmental Impact of Products (EIPRO) EU 2009: Menu Dose Certa ((Portugall). Waste Prevention Eurofoodbank 2010: European Federation of Foodbanks Europa Kommissionen 2006: Integrated Pollution Prevention and Control - Reference Document on Best Available Techniques in the Food, Drink and Milk Industries Evolve 2007: Study on the environmental benefits of waste minimisation in the food sector.The Norlands Foundation. FeedingAmerica 2010: Feeding America Fiskeridirektoratet, 2009: Tiårs tabeller Food-supply.dk, 2009: Nordjyder laver chips af fisk, Fødevarebanken 2010: Fødevarebanken Om os. Fødevarestyrelsen 2010a: Vejledning om mærkning af fødevarer, Februar 2010 Fødevarestyrelsen 2010b: Indretning og drift af fødevarevirksomheder Glanz, R &, Schneider F. 2009: Causes of food waste generation in households. Proceedings Sardinia 2009. Twelfth International waste management and landfill Symposium. Gratismad.com 2010: Gratis mad Hanssen O. J. & Olsen A., 2008: Kartlegging av matavfall. Forprosjekt for NorgesGruppen. Hyde K. Smith A., Smith M., Henningsson S.2000: The challenge of waste minimisation in the food and drink industry: a demonstration project in East Anglia, UK, Journal of cleaner production Vol. 9 No. 01 (2001) IBGE 2008 : Bilan du plan pour la prévention et de gestion des dechets 2003 – 2007 IBGE 2009: Le Gaspillage Alimentaire En Entreprise IBGE 2010: Bruxelles Environment. Theme 5 "Throw away less" The organic waste (food and non-food) reduction plan in the Brussels-Capital Region. ISAG 2010: ISAG Udtræksmodul. Japan Times 2010: Use of doggy bags finds wide favour. 27 January 2010 Johnson, H. 2002: Detailkortlægning af affaldssammensætningen i servicesektoren. Miljøprojekt Nr. 723. Miljøstyrelsen 2002 Jørgensen, K. 2009: Beregning af madaffald fra husholdningerne Notat. Landbrug og fødevarer Konsumentföreningen Stockholm 2009: Rapport från en slaskhink. Kristensen, M. & B. Friis 1995: Indsamling af bioaffald fra erhverv. Arbejdsrapport nr. 46. Miljøstyrelsen 1995 Lantmännen Unibake 2010: Om os LOOP 2010: Aktuelt Mat krever mye energi. MAFF, 2007: Outline of Survey Results on Food Recycling as Renewable Resources. McDonald’s 2009: Milieu Centraal 2009: Verspilling en indirecte energie van voeding. Milieu Centraal, Utrecht, versie 3.19 Miljøstyrelsen 1998: Organiske restprodukter i industrien, Del 1. Miljøprojekt nr. 397. Miljøstyrelsen 2006: Håndtering af organisk affald i dagligvarehandelen. Miljøprojekt 1061 Ministry of Agriculture, Nature and Food Quality 2009: Fact Sheet: Food waste in the Netherlands. http://www.se2009.eu/polopoly_fs/1.24471!menu/ Naturvårdsverket 2008: Svinn i livsmedelskedjan, Rapport 5885 Naturvårdsverket 2009: Minskat svinn av livsmedel i skolkök. Rapport 5979 New South Wales Government 2009: Food Aurthority – Doggy bags. Obersteiner G., Schneider F. 2006: NÖ Restmüllanalysen 2005/06, Studie im Auftrag des NÖ Abfallwirtschaftsvereins unterstützt vom Amt der NÖ Landesregierung und der ARGEV Endbericht. Wien. Office for national statistics 2010: Population Estimates Petersen, C. & Domela I. 2003: Sammensætning af dagrenovation og ordninger for hjemmekompostering, Miljøprojekt Nr. 868. Miljøstyrelsen 2003 Petersen, C & M. Kielland 2003a: Statistik for madaffald 2001. Miljøprojekt nr. 857. Miljøstyrelsen 2003 http://www2.mst.dk/Udgiv/publikationer/2003/ Petersen C. & M. Kielland 2003b: Statistik for hjemmekompostering 2001. Miljøprojekt Nr. 855. Miljøstyrelsen 2003 Petersen, C., Hansen V. L. 2003: Statistik for behandling af organisk affald fra husholdninger 2001. Miljøprojekt Nr. 856 Miljøstyrelsen. 2003 Petersen, C. 2009: Sorteringsliste – Dagrenovation 2001. Notat. Econet. Regeringen 2003: Affaldsstrategi 2005-08 Rema1000 2010: Meget mindre madspild Russ, W. & Schnappinger, M. 2007: Waste Related to the Food Industry: A Challenge in Material Loops RVF 2005: Trender och variationer i hushållsavfallets sammansättning Plockanalys av hushållens säck- och kärlavfall i sju svenska kommuner RVF 2006: Matavfall från restauranger, storkök och butiker Schneider F. 2008: Wasting Food – An Insistent behaviour. Felicitas Schneider. Institut for affaldshåndtering Wien Universitet http://www.se2009.eu/polopoly_fs/1.24627!menu/ Shanghai daily 2010: More restaurants want you to order less food. Stop spild af mad 2010: Her stopper madspild Stuart T.2009: Waste – Uncovering the global food scandal, Penguin Tesco 2010: Tesco gets even greener. Tystrup, A. 2009: Vi køber flere sunde fødevarer. Netmagasinet bagom tallene, Danmarks Statistik. Ventour L. 2008: The food - we waste. WRAP WRAP 2009a: Household Food and Drink Waste in the UK. WRAP. Banbury. WRAP 2009b: Consumers save £300 million worth of food going to waste WRAP 2010: Non Household Food Waste Youngs A., Nobis G., Town P., 1983: Food Waste From Hotels and Restaurants in the U.K., Vol. 1, No. 1: http://wmr.sagepub.com/cgi/content/abstract/1/1/295 Østfoldforskning, 2009: Pressemelding – Nyt forskningsprosject på matavfall. Østfoldforskning 2010: Fortsettelse: Forskning på matavfall i media.
|