Miljøforhold ved vedligehold renovering og
nybyggeri i hotel- restaurant- og turistvirksomheder

7. Væsentlige miljøpåvirkninger

En vurdering af hvilke miljøpåvirkninger, der er relevante og væsentlige for vedligeholds-, renoverings-, og nybyggeriopgaver i hotel-, restaurant- og turisterhvervet er opstillet på skemaer i bilag D. Bemærk at skemaerne er opdelt på et skema for vedligeholdsopgaver og et for renoverings- og nybyggeriopgaver.

Opdelingen i relevante og væsentlige miljøpåvirkninger er sket for at differentiere mellem hvilke miljøpåvirkninger, der er mere væsentlige end andre i denne branche. Således bør de væsentlige miljøpåvirkninger prioriteres højere end relevante miljøpåvirkninger, når der skal tages stilling til hvilke miljøpåvirkninger, som man vil reducere/undgå i projekter.

For livscyklusfaserne "Råstoffer, indvinding og forarbejdning" og "Fremstilling af byggevarer" gælder det i praksis, at de projekterende og bygherren ikke har den store indflydelse på produktionsmetoder mv. Miljøkrav vil her ofte handle om krav til, at byggeprodukter og materialer skal være miljømærkede, eller at leverandør kan dokumentere sine miljøforhold (evt. har et certificeret miljøledelsessystem).

For livscyklusfaserne "Udførelse og ændringer", "Drift" og "Vedligehold" gælder, at de projekterende og bygherren har stor indflydelse på miljøforholdene. For livscyklusfaserne "Nedrivning" og "Bortskaffelse og oparbejdning" gælder, at de projekterende og bygherren har stor indflydelse særligt i forhold til mulighederne for den senere genanvendelse af bygningsdele/produkter/materialer, når bygningsdele/byggeriet skal bortskaffes.