| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste |
Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt
Resultaterne er opstillet på samme måde som i Fødevaredirektoratets (Jørgensen et
al. 2000) publikation af resultaterne fra Overvågningssystemet.
Cadmium µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Grønkål 96 |
1 |
28 |
- |
- |
- |
- |
Rødbede 96 |
1 |
66 |
- |
- |
- |
- |
Kartofler 96+97+98 |
6 |
12,3 |
7,1 |
17,0 |
12,5 |
16,1 |
Pære 97 |
2 |
3,3 |
3,0 |
3,5 |
3,3 |
3,5 |
Pærekød 98 |
9 |
3,2 |
1,5 |
5,7 |
3,2 |
4,2 |
Pæreskræl 98 |
9 |
5,2 |
3,0 |
7,5 |
5,1 |
6,5 |
Æble 97 |
6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
Æble 98 |
10 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
0,6 |
Blomme 98 |
10 |
0,6 |
0,6 |
0,7 |
0,6 |
0,7 |
Brombær 98 |
8 |
4,4 |
1,0 |
9,6 |
4,6 |
6,9 |
Hyldebær 98 |
10 |
1,6 |
0,6 |
6,6 |
1,1 |
2,2 |
Hasselnød 98 |
4 |
1,6 |
1,3 |
2,0 |
1,6 |
2,0 |
Kobber µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Grønkål 96 |
1 |
1600 |
- |
- |
- |
- |
Rødbede 96 |
1 |
1940 |
- |
- |
- |
- |
Kartofler 96+97+98 |
4 |
1750 |
1550 |
2100 |
1600 |
2000 |
Pære 97 |
2 |
770 |
550 |
990 |
770 |
946 |
Pærekød 98 |
9 |
561 |
280 |
960 |
600 |
768 |
Pæreskræl 98 |
9 |
1077 |
760 |
1400 |
1100 |
1320 |
Æble 97 |
6 |
508 |
390 |
770 |
470 |
666 |
Æble 98 |
10 |
336 |
140 |
550 |
355 |
433 |
Blomme 98 |
10 |
570 |
390 |
850 |
515 |
760 |
Brombær 98 |
8 |
814 |
450 |
990 |
875 |
962 |
Hyldebær 98 |
10 |
1054 |
540 |
1900 |
1000 |
1360 |
Hasselnød 98 |
4 |
4675 |
3400 |
5300 |
5000 |
5240 |
Krom µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Kartofler 97+98 |
2 |
9,5 |
5,0 |
14,0 |
9,5 |
13,1 |
Pære 97 |
2 |
5,0 |
5,0 |
5,0 |
5,0 |
5,0 |
Pærekød 98 |
9 |
5,6 |
5,0 |
7,9 |
5,0 |
7,7 |
Pæreskræl 98 |
9 |
6,8 |
5,0 |
16,0 |
5,0 |
9,8 |
Æble 97 |
6 |
9,7 |
5,0 |
18,0 |
7,9 |
15,2 |
Æble 98 |
10 |
8,2 |
5,0 |
20,0 |
7,8 |
10,5 |
Blomme 98 |
10 |
6,6 |
5,0 |
15,0 |
5,0 |
8,7 |
Brombær 98 |
8 |
9,1 |
5,0 |
22,0 |
7,2 |
13,6 |
Hyldebær 98 |
10 |
12,1 |
5,0 |
36,0 |
5,6 |
29,7 |
Hasselnød 98 |
4 |
6,8 |
5,0 |
12,0 |
5,0 |
9,9 |
Nikkel µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Grønkål 96 |
2 |
289 |
266 |
311 |
- |
- |
Rødbede 96 |
1 |
139 |
- |
- |
- |
- |
Kartofler 96+97+98 |
6 |
126 |
25 |
368 |
56 |
275 |
Pære 97 |
2 |
51 |
34 |
68 |
51 |
65 |
Pærekød 98 |
9 |
44 |
25 |
96 |
39 |
62 |
Pæreskræl 98 |
9 |
101 |
50 |
160 |
110 |
144 |
Æble 97 |
6 |
25 |
25 |
25 |
25 |
25 |
Æble 98 |
10 |
25 |
25 |
25 |
25 |
25 |
Blomme 98 |
10 |
36 |
25 |
57 |
34 |
46 |
Brombær 98 |
8 |
113 |
49 |
210 |
94 |
189 |
Hyldebær 98 |
10 |
68 |
40 |
140 |
66 |
82 |
Hasselnød 98 |
4 |
730 |
360 |
1100 |
730 |
1016 |
Bly µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Grønkål 96 |
1 |
39 |
- |
- |
- |
- |
Rødbede 96 |
1 |
209 |
- |
- |
- |
- |
Kartofler 96+97+98 |
4 |
26 |
24 |
29 |
26 |
28 |
Pære 97 |
2 |
11 |
10 |
11 |
11 |
11 |
Pærekød 98 |
9 |
13 |
10 |
32 |
10 |
17 |
Pæreskræl 98 |
9 |
24 |
10 |
77 |
20 |
35 |
Æble 97 |
6 |
10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
Æble 98 |
10 |
16 |
10 |
36 |
13 |
28 |
Blomme 98 |
10 |
30 |
10 |
71 |
30 |
49 |
Brombær 98 |
8 |
22 |
10 |
56 |
13 |
51 |
Hyldebær 98 |
10 |
16 |
10 |
52 |
10 |
22 |
Hasselnød 98 |
4 |
10 |
10 |
10 |
10 |
10 |
Zink µg/kg (ng/g)
Afgrøde |
n |
Gennemsnit |
Minimum |
Maximum |
50% fraktil |
90% fraktil |
Grønkål 96 |
1 |
22320 |
- |
- |
- |
- |
Rødbede 96 |
1 |
25655 |
- |
- |
- |
- |
Kartofler 96+97+98 |
4 |
3893 |
3500 |
4300 |
3880 |
4216 |
Pære 97 |
2 |
2150 |
1500 |
2800 |
2150 |
2670 |
Pærekød 98 |
9 |
1309 |
780 |
1800 |
1400 |
1640 |
Pæreskræl 98 |
9 |
3000 |
1900 |
4600 |
2900 |
3720 |
Æble 97 |
6 |
317 |
60 |
540 |
300 |
505 |
Æble 98 |
10 |
307 |
110 |
510 |
310 |
384 |
Blomme 98 |
10 |
1008 |
570 |
1400 |
985 |
1310 |
Brombær 98 |
8 |
2538 |
2200 |
2900 |
2450 |
2900 |
Hyldebær 98 |
10 |
2740 |
1700 |
4300 |
2750 |
3670 |
Hasselnød 98 |
4 |
12125 |
7500 |
17000 |
12000 |
15800 |
| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste | | Top
| |