| Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste | 
    Optagelse af metaller og PAH-forbindelser i grøntsager og frugt 
    
    Resultaterne er opstillet på samme måde som i Fødevaredirektoratets (Jørgensen et
    al. 2000) publikation af resultaterne fra Overvågningssystemet. 
    Cadmium µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n  | 
        Gennemsnit  | 
        Minimum  | 
        Maximum  | 
        50% fraktil  | 
        90% fraktil  | 
       
      
        | Grønkål 96 | 
        1  | 
        28  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Rødbede 96 | 
        1  | 
        66  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Kartofler 96+97+98 | 
        6  | 
        12,3  | 
        7,1  | 
        17,0  | 
        12,5  | 
        16,1  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2  | 
        3,3  | 
        3,0  | 
        3,5  | 
        3,3  | 
        3,5  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9  | 
        3,2  | 
        1,5  | 
        5,7  | 
        3,2  | 
        4,2  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9  | 
        5,2  | 
        3,0  | 
        7,5  | 
        5,1  | 
        6,5  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10  | 
        0,6  | 
        0,6  | 
        0,7  | 
        0,6  | 
        0,7  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8  | 
        4,4  | 
        1,0  | 
        9,6  | 
        4,6  | 
        6,9  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10  | 
        1,6  | 
        0,6  | 
        6,6  | 
        1,1  | 
        2,2  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4  | 
        1,6  | 
        1,3  | 
        2,0  | 
        1,6  | 
        2,0  | 
       
     
     
    Kobber µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n  | 
        Gennemsnit  | 
        Minimum  | 
        Maximum  | 
        50% fraktil  | 
        90% fraktil  | 
       
      
        | Grønkål 96 | 
        1  | 
        1600  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Rødbede 96 | 
        1  | 
        1940  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Kartofler 96+97+98 | 
        4  | 
        1750  | 
        1550  | 
        2100  | 
        1600  | 
        2000  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2  | 
        770  | 
        550  | 
        990  | 
        770  | 
        946  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9  | 
        561  | 
        280  | 
        960  | 
        600  | 
        768  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9  | 
        1077  | 
        760  | 
        1400  | 
        1100  | 
        1320  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6  | 
        508  | 
        390  | 
        770  | 
        470  | 
        666  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10  | 
        336  | 
        140  | 
        550  | 
        355  | 
        433  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10  | 
        570  | 
        390  | 
        850  | 
        515  | 
        760  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8  | 
        814  | 
        450  | 
        990  | 
        875  | 
        962  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10  | 
        1054  | 
        540  | 
        1900  | 
        1000  | 
        1360  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4  | 
        4675  | 
        3400  | 
        5300  | 
        5000  | 
        5240  | 
       
     
     
    Krom µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n  | 
        Gennemsnit  | 
        Minimum  | 
        Maximum  | 
        50% fraktil  | 
        90% fraktil  | 
       
      
        | Kartofler 97+98 | 
        2  | 
        9,5  | 
        5,0  | 
        14,0  | 
        9,5  | 
        13,1  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2  | 
        5,0  | 
        5,0  | 
        5,0  | 
        5,0  | 
        5,0  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9  | 
        5,6  | 
        5,0  | 
        7,9  | 
        5,0  | 
        7,7  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9  | 
        6,8  | 
        5,0  | 
        16,0  | 
        5,0  | 
        9,8  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6  | 
        9,7  | 
        5,0  | 
        18,0  | 
        7,9  | 
        15,2  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10  | 
        8,2  | 
        5,0  | 
        20,0  | 
        7,8  | 
        10,5  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10  | 
        6,6  | 
        5,0  | 
        15,0  | 
        5,0  | 
        8,7  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8  | 
        9,1  | 
        5,0  | 
        22,0  | 
        7,2  | 
        13,6  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10  | 
        12,1  | 
        5,0  | 
        36,0  | 
        5,6  | 
        29,7  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4  | 
        6,8  | 
        5,0  | 
        12,0  | 
        5,0  | 
        9,9  | 
       
     
     
    Nikkel µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n  | 
        Gennemsnit  | 
        Minimum  | 
        Maximum  | 
        50% fraktil  | 
        90% fraktil  | 
       
      
        | Grønkål 96 | 
        2  | 
        289  | 
        266  | 
        311  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Rødbede 96 | 
        1  | 
        139  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Kartofler 96+97+98 | 
        6  | 
        126  | 
        25  | 
        368  | 
        56  | 
        275  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2  | 
        51  | 
        34  | 
        68  | 
        51  | 
        65  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9  | 
        44  | 
        25  | 
        96  | 
        39  | 
        62  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9  | 
        101  | 
        50  | 
        160  | 
        110  | 
        144  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
        25  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10  | 
        36  | 
        25  | 
        57  | 
        34  | 
        46  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8  | 
        113  | 
        49  | 
        210  | 
        94  | 
        189  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10  | 
        68  | 
        40  | 
        140  | 
        66  | 
        82  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4  | 
        730  | 
        360  | 
        1100  | 
        730  | 
        1016  | 
       
     
     
    Bly µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n | 
        Gennemsnit  | 
        Minimum  | 
        Maximum  | 
        50% fraktil  | 
        90% fraktil  | 
       
      
        | Grønkål 96 | 
        1 | 
        39  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Rødbede 96 | 
        1 | 
        209  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Kartofler 96+97+98 | 
        4 | 
        26  | 
        24  | 
        29  | 
        26  | 
        28  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2 | 
        11  | 
        10  | 
        11  | 
        11  | 
        11  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9 | 
        13  | 
        10  | 
        32  | 
        10  | 
        17  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9 | 
        24  | 
        10  | 
        77  | 
        20  | 
        35  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6 | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10 | 
        16  | 
        10  | 
        36  | 
        13  | 
        28  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10 | 
        30  | 
        10  | 
        71  | 
        30  | 
        49  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8 | 
        22  | 
        10  | 
        56  | 
        13  | 
        51  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10 | 
        16  | 
        10  | 
        52  | 
        10  | 
        22  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4 | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
        10  | 
       
     
     
    Zink µg/kg (ng/g) 
    
      
        | Afgrøde | 
        n  | 
        Gennemsnit | 
        Minimum | 
        Maximum | 
        50% fraktil | 
        90% fraktil | 
       
      
        | Grønkål 96 | 
        1  | 
        22320  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Rødbede 96 | 
        1  | 
        25655  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
        -  | 
       
      
        | Kartofler 96+97+98 | 
        4  | 
        3893  | 
        3500  | 
        4300  | 
        3880  | 
        4216  | 
       
      
        | Pære 97 | 
        2  | 
        2150  | 
        1500  | 
        2800  | 
        2150  | 
        2670  | 
       
      
        | Pærekød 98 | 
        9  | 
        1309  | 
        780  | 
        1800  | 
        1400  | 
        1640  | 
       
      
        | Pæreskræl 98 | 
        9  | 
        3000  | 
        1900  | 
        4600  | 
        2900  | 
        3720  | 
       
      
        | Æble 97 | 
        6  | 
        317  | 
        60  | 
        540  | 
        300  | 
        505  | 
       
      
        | Æble 98 | 
        10  | 
        307  | 
        110  | 
        510  | 
        310  | 
        384  | 
       
      
        | Blomme 98 | 
        10  | 
        1008  | 
        570  | 
        1400  | 
        985  | 
        1310  | 
       
      
        | Brombær 98 | 
        8  | 
        2538  | 
        2200  | 
        2900  | 
        2450  | 
        2900  | 
       
      
        | Hyldebær 98 | 
        10  | 
        2740  | 
        1700  | 
        4300  | 
        2750  | 
        3670  | 
       
      
        | Hasselnød 98 | 
        4  | 
        12125  | 
        7500  | 
        17000  | 
        12000  | 
        15800  | 
       
     
    | Forside | | Indhold | | Forrige | | Næste | | Top
    |  |