Vurdering af muligheder for forebyggelse og alternativ bekæmpelse i væksthusproducerede planter (prydplanter og væksthusgrønsager)

Indholdsfortegnelse

Forord

Sammendrag

Summary

1 Indledning og baggrund

2 Pesticidanvendelse i væksthusproduktion
   2.1 Forbrug og miljøeffekt
   2.2 Nuværende pesticidforbrug til væksthusproducerede planter
      2.2.1 Prydplanter
      2.2.2 Væksthusgrønsager
   2.3 Pesticidforbrugsundersøgelse
      2.3.1 Vurdering af de indsamlede oplysninger.

3 Beslutningsstøttesystemer

4 Alternative metoder
   4.1 Skadedyr
      4.1.1 Karantæne, arbejdsgang, hygiejne og netdækning
      4.1.2 Værtplanteresistens mod skadedyr
      4.1.3 Biologisk bekæmpelse af skadedyr
      4.1.4 Insektbekæmpelse ved hjælp af miljøvenlige gasser
      4.1.5 Konklusion - skadedyr
   4.2 Sygdomme
      4.2.1 Prognose/varsling for bladsygdomme
      4.2.2 Indretning af gartnerier, arbejdsgange m.v.
      4.2.3 Rensning af recirkulerende vand- og gødningsvand
      4.2.4 Værtplanteresistens overfor sygdomme
      4.2.5 Biologisk bekæmpelse af sygdomme
      4.2.6 Konklusion - sygdomme
   4.3 Vækstreguleringsmidler
      4.3.1 Forædling mod lave, kompakte sorter
      4.3.2 Styring af plantevækstfaktorer
      4.3.3 Mekanisk vækstregulering
      4.3.4 Mikroorganismer som biologiske vækstreguleringsmidler
      4.3.5 Konklusion - vækstregulering
   4.4 Øvrige midler
      4.4.1 Desinfektion
      4.4.2 Holdbarhed
      4.4.3 Konklusion - øvrige midler

Bilag A  Hørende til afsnit 2.1

Bilag B  Hørende til afsnit 2.3

Bilag C  Hørende til afsnit 2.3