Servicesektorens miljøbelastninger og forbedringspotentiale

Indholdsfortegnelse

Forord
   
Sammenfatning og konklusioner
  
Summary and conclusions
  
1 Indledning
1.1 Formål
1.2 Målgruppe
1.3 Projektets aktiviteter og metode
1.4 Læsevejledning
  
2 Miljømæssig karakteristik af servicesektoren
2.1 Nøgletal for servicesektoren
2.2 Afgrænsning af servicesektoren
2.3 Database over servicesektoren
2.4 Kilder og usikkerhed
2.5 Vurdering af branchernes miljøpåvirkning
2.5.1 Samlede scorer
2.6 Servicebranchernes miljøpåvirkning
2.7 Udvælgelsen af servicebrancher til nærmere undersøgelse
   
3 Pengeinstitutter
3.1 Kortlægning af pengeinstitutter
3.1.1 Miljøpolitik
3.1.2 Grønne regnskaber
3.1.3 Grønt image
3.1.4 Viden og holdninger
3.1.5 Miljø i den interne diskussion
3.1.6 Hidtidig miljøindsats
3.1.7 Driftsforbrug
3.1.8 Indkøb af produkter og serviceydelser
3.1.9 Risiko- og kreditvurdering
3.1.10 Miljøaspekter i bankydelser
3.1.11 Konklusion
3.2 Optimeringsideer og forbedringspotentiale
3.2.1 Overblik og grønne regnskaber
3.2.2 Miljøstyring – politikker og mål
3.2.3 Produkter
3.3 Strategier og virkemidler indenfor pengeinstitutter
  
4 Plejehjem
4.1 Kortlægning af plejehjem
4.1.1 Miljøpolitik
4.1.2 Holdninger til og viden om miljø
4.1.3 Den hidtidige miljøindsats
4.1.4 Driftsforbrug
4.1.5 Kommunale initiativer
4.1.6 Indkøb af produkter og serviceydelser
4.1.7 Renovering og ombygning
4.1.8 Kvalitetsforøgelser øger driftsforbruget
4.1.9 Storkøkkener
4.1.10 Konklusion
4.2 Optimeringsideer og forbedringspotentialer for plejehjem
4.2.1 Spredningen af renere teknologi
4.2.2 Registrering og overblik
4.2.3 Driftsoptimering
4.2.4 Miljøstyring – politikker og mål
4.2.5 Produkter
4.3 Strategier og virkemidler indenfor plejehjem
   
5 Engros- og detailhandel – frugt og grønt
5.1 Kortlægning af engros- og detailhandel – frugt og grønt
5.1.1 Miljøpolitik og holdninger
5.1.2 Registreringer
5.1.3 Miljøhensyn ved indkøb af produkter
5.1.4 Driftsforbrug
5.1.5 Emballage
5.1.6 Spild
5.1.7 Affald
5.1.8 Transport
5.2 Optimeringsideer og forbedringspotentialer for engros- og detailhandel
5.2.1 Miljøhensyn ved indkøb af produkter
5.2.2 Elforbrug
5.2.3 Emballage
5.2.4 Spild
5.2.5 Affald
5.2.6 Transport
5.3 Strategier og virkemidler ved handel med frugt og grønt
  
6 Tværgående temaer
6.1 Tværgående temaer
6.2 Miljøhensyn i et konkurrencebetonet marked
6.3 Pengeinstitutter
6.4 Plejehjem
6.5 Frugt og grønt
   
7 Litteraturliste
  
Bilag 1: Liste over interviewede virksomheder
   
Bilag 2: Liste over deltagere samt resumé af rundbordssamtaler
  
Bilag 3: Opdeling af servicesektoren efter Danmarks Statistiks branchekoder
  
Bilag 4: Uddrag fra database over servicesektoren