[Forside] [Næste]

Organiske restprodukter i industrien

Indholdsfortegnelse

Forord

Sammenfatning

English Summary

1. Introduktion
1.1 Juridisk affaldsdefinition
1.2 lndustriernes opfattelse af hvad der er affald
1.3 Opgørelse af organisk industriaffald - restprodukter
1.4 Kategorisering af restprodukter
1.5 Faktorer med indflydelse på genanvendelse af organiske restprodukter
1.5.1 Indholdet af tungmetaller og miljøfremmede stoffer
1.5.2 Andre faktorer med betydning for genanvendelse

2. Metode og vurderingsgrundlag
2.1 Bearbejdning - indhentning af oplysninger
2.1.1 Producenter af restprodukter
2.1.2 Modtagere af restprodukter

3. Opgørelser og vurderinger af restprodukter
3.1 Slagterier
3.2 Fiskeindustrien
3.2.1 Konsumfisk
3.2.2 Muslingeindustrien
3.2.3 Fiskemel- og fiskeolieindustrier
3.3 Bryggerier
3.4 Spritfabrikker
3.5 Medicinalindustrien
3.6 Mejerierne
3.7 Kartoffelindustrien
3.8 Pektin- og carregenanfabrikker
3.9 Oliemøller og margarinefabrikker
3.10 Møllerier og bagerier
3.11 Sukkerindustrien
3.12 Frugt- og grøntindustrien
3.13 Garverier
3.14 Landbrug

4. Modtagere af restprodukter
4.1 Landbruget
4.1.1 Gødning/jordforbedring
4.1.2 Husdyrfoder
4.2 Biogasproduktion
4.2.1 Biogasanlæg i Danmark
4.2.2 Biogasproduktion
4.2.3 Konklusion
4.3 Renseanlæg
4.4 Destruktionsanstalter
4.4.1 Destruktionsanstalter i Danmark

5. Arbejdsmiljøvurdering
5.1 Generelle bemærkninger
5.2 Sygdomsrisiko ved organiske restprodukter
5.3 Arbejdshygiejniske forholdsregler

6. Økonomi ved forskellige metoder til bortskaffelse af restprodukter
6.1 Kategori I: Råvaresubstituerende anvendelse
6.2 Kategori II: Anvendelse til biogasproduktion og efterfølgende anvendelse som gødning
6.3 Kategori III: Anvendelse som gødning eller jordforbedring
6.4 Kategori IV: Forbrænding og deponering

7. Samlet opgørelse over organiske restprodukter i industrien

8. Diskussion

9. Referencer

[Forside] [Næste] [Top]